SoulCollage® bibliotheek

Format ‘ik ben degene die’ proces

Hoe bewaak je het proces per kaart? Ik leg het hier uit en geef je een gratis format die je keer op keer kunt gebruiken tijdens het lezen.
december 27, 2019/door Henk

Hoe maak ik een SoulCollage® Bronkaart?

Deze kaart kun je aanwezig laten zijn bij alles wat je doet met SoulCollage®. Wanneer je je kaarten leest, kun je deze kaart daarbij leggen. De energie van bron draagt dan je proces.
december 26, 2020/door Lucy Schaaphok

Het SoulCollage® diagram

Je kunt de SoulCollage® kaarten indelen in transpersoonlijke kaarten en vier groepen. Deze vier groepen vind je in het diagram.
december 27, 2020/door Lucy Schaaphok

Zo stel je een goede vraag bij een reading

De kaarten kunnen je veel informatie geven, die vanuit jouw diepste wijsheid komt. De vraag is minstens zo belangrijk als het antwoord. Ik geef je 5 tips voor het stellen van een goede vraag.
december 27, 2020/door Lucy Schaaphok

Hoe maak je een helperskaart?

Het kan zijn dat je een kaart doelbewust of intuïtief hebt gemaakt die veel emoties bij je losmaakt. Een kaart die heftig is een misschien wel iets té. Je kunt dan een helperskaart maken.
december 27, 2020/door Lucy Schaaphok

Waarom het delen van kaarten zo belangrijk is

Door lezingen van een ander te horen gaan harten open en ontstaat er meer verbondenheid. Iets dat weer versterkend is voor het lezen. Doordat ieder zich openstelt, ontstaat er vertrouwen.
december 27, 2020/door Lucy Schaaphok

Hoe je als een adelaar om een vraag cirkelt in 7 dagen

Je kunt een vraag formuleren over iets in je leven, over iets waar jij antwoord op wilt hebben of inzichten in wilt hebben. Het kan leuk zijn om daar op een langduriger traject van te maken, bijvoorbeeld 7 dagen, waarin je als een adelaar om je vraag heen cirkelt.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Wat zijn transpersoonlijke kaarten?

Je kunt kaarten maken voor de 3 transpersoonlijke thema's: de bronkaart, de zielsessentiekaart en de getuigekaart. Deze representeren het mensoverstijgende, het mystieke, de stilte.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Verdiepende SoulCollage® reading met 4 kaarten

Heb jij al minimaal vier SoulCollage® kaarten? Dan kun je door een vraag te formuleren en kaarten te trekken antwoord krijgen op je vraag vanuit deze vier kaarten.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Waarom je kunt vertrouwen op het proces

Go with the flow en vertrouw op het proces zoals het zich aandient...dan haal je het mooiste uit jezelf en schijn je licht op de delen die allemaal een stukje goud in zich hebben.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Hoe je kunt werken met je voorouders

Je kunt kaarten maken over je voorouders, zelfs onbewust, als je ze niet gekend hebt. Je kunt steeds een intentie zetten om een kaart te maken voor een bepaald persoon en je onderbewuste het werk te laten doen.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Maak een kaart voor het nieuwe jaar

Wat voor wensen en dromen heb jij voor het nieuwe jaar? Door er bewust bij stil te staan en een kaart te maken, zet je iets uit naar de toekomst en is de kans groter dat je het gaat realiseren.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Niet fit? Met je kaarten krijg je inzicht

Ik kan soms te hard van stapel lopen en loop mezelf dan voorbij, tegen beter weten in. Mijn lijf zegt dat ik rust moet nemen maar daar luister ik niet altijd naar. Herkenbaar? Je kaarten geven inzicht.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Hoe je een dierbare in je leven kunt eren

Eén van de SoulCollage® groepen is de gemeenschapsgroep. Deze groep gaat over mensen, dieren en plaatsen die in je leven belangrijk voor je zijn. Een kaart daarover maken is bijzonder.
december 28, 2020/door Lucy Schaaphok

Bouw je workshop met SoulCollage®

Geef jij workshops, trainingen, cursussen? Dan is het zo interessant om je SoulCollage® kaarten er eens bij te pakken (als je die hebt) en ze te raadplegen over de contant of titel van je workshop.
december 28, 2020/door Henk

SoulCollage®, zelfs op vakantie 🙂

Voor veel mensen is de (zomer)vakantie een fijne periode van ontspanning en wordt er veel gereisd. Hoe heerlijk is het om tijdens je vakantie kaarten te maken.
december 29, 2020/door Henk

Zo maak je er een magische dag voor jezelf van

Soms heb ik van die dagen dat ik wat moe ben. Ik heb eigenlijk even nergens zin in. Ik pak dan mijn SoulCollage® kaarten erbij en trek er 2 kaarten blind uit de stapel en maak er een magische dag van.
december 29, 2020/door Henk

Hoe je helden & inspiratiebronnen gebruikt

Vaak hebben we meerdere mentoren in ons leven, mensen die ons inspireren, aan wie we ons spiegelen, die een voorbeeld en/of inspiratiebron zijn. Je kunt daar kaarten over maken als inspiratie voor jou pad.
december 29, 2020/door Henk

Waarom SoulCollage® een beetje op tuinieren lijkt

Tuinieren lijkt ook heel erg op het SoulCollage® proces; we hebben een orkest aan innerlijke delen die in ons leven. Innerlijke delen die het beter met de één dan met de ander kunnen vinden, net zoals bij planten. Delen die sommigen overwoekeren.
december 30, 2020/door Henk

Gebruik het voorjaar voor je innerlijke schoonmaak

Je kunt de bijzondere energie van het voorjaar ook vastleggen in een SoulCollage® kaart en gebruik maken van deze energie wanneer het nodig is.
december 30, 2020/door Henk

Wat zijn archetypen?

De psycholoog Jung heeft veel gewerkt met archetypen; het zijn zelfoverstijgende thema's die iedereen op de wereld herkent. Volgens Jung zijn archetypen een deel van het collectieve onderbewuste, het zijn universele ideeenpatronen. 
januari 2, 2021/door Henk

Schrijfopdracht met je SoulCollage® kaarten

Wanneer je meerdere SoulCollage® kaarten hebt gemaakt kun je een schrijfopdracht voor jezelf doen. Je krijgt er fantastische inzichten mee.
januari 5, 2021/door Henk

2 verhaal voorbeelden van archetypen

Archetypen hebben een belangrijke plaats binnen SoulCollage®. Ze zijn de raadgevers die vanuit grotere verhalen je bij kunnen staan, of uit kunnen dagen in je leven. Je kunt voor vele archetypes een SoulCollage® kaart maken en ze laten spreken middels de kaart.
januari 6, 2021/door Henk

Balans aanbrengen in je innerlijke delen

Door met SoulCollage® te werken, kun je door kaarten te maken voor elk innerlijk aspect en door het proces te doen, weer balans aanbrengen
januari 17, 2021/door Henk