Hoe je een dierbare in je leven kunt eren

SoulCollage® bibliotheek

Seena, de geboortemoeder van SoulCollage® heeft een aantal groepen gemaakt waarin je je kaarten kunt indelen, of vanwaaruit je een kaart kunt maken.

Eén van deze groepen is de gemeenschapsgroep. Deze groep gaat over mensen, dieren en plaatsen die in je leven belangrijk voor je zijn. Dit kan gaan over een familielid, vrienden, leraren, maar ook huisdieren of plaatsen die van bijzondere betekenis voor je zijn.

Gratis Mini-workshop SoulCollage®

Heb jij zin om op een creatieve manier meer zelfinzicht en zelfliefde te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor deze gratis online SoulCollage® mini-workshop en laat je verbazen over de kracht van deze methode.

Gratis inschrijven

Meestal maak je deze kaarten vanuit een intentie met foto’s van de desbetreffende dierbare of afbeeldingen die de energie vertegenwoordigen van de dierbare. Je hoeft dus niet persé een echte foto te gebruiken.

Voor mij is het heel bijzonder om kaarten te maken voor mensen of dieren van wie ik hou. Ik neem er de tijd voor om mooie foto’s te verzamelen, uit te printen en na te denken over wat ik op de kaart kunt plakken.

Je kunt zelfs besluiten om meerdere kaarten over een persoon te maken. Ook zij bestaan per slot van rekening uit vele innerlijke persoonlijkheden.

Het meest bijzonder vond ik het maken van de kaarten over mijn kinderen. Terwijl zij om mij heen scharrelden, maakte ik een kaart over hen.

Mijn zoon schoof aan tafel en ik liet hem de kaart zien. Een brede grijns kwam op zijn gezicht, hij was duidelijk geraakt over dat ik een kaart over hem had gemaakt. Mijn dochter kreeg daar lucht van en wilde natuurlijk ook een kaart over haar gemaakt zien (ongeduldig als ze kan zijn) en die was uiteraard ook in de maak.

Door een kaart die je hebt gemaakt te delen met degene over wie je het hebt gemaakt kan het sterk verbindend werken en de desbetreffende persoon is vaak geraakt. Je zou ook een stukje van het “ik-ben-degene-die” proces kunnen delen. Maar doe het beide alleen als het goed voelt.

Je leest deze kaart net als alle andere kaarten, alsof jij in de huid stapt van de kaart.

Heb je nog geen gemeenschapskaart gemaakt, dan is dit zeker een aanrader omdat het weer een andere dimensie aansnijdt dan het werken met innerlijke persoonlijkheden.

Veel plezier!