Hoe maak je een helperskaart

SoulCollage® bibliotheek

Het kan zijn dat je een kaart doelbewust of intuïtief hebt gemaakt die veel emoties bij je losmaakt. Een kaart die heftig is een misschien wel iets té. Wat je in zo’n geval kunt doen is een helperskaart maken.

Een kaart die jou ondersteunt, die je draagt. Dit kan een kaart van een moederfiguur zijn, of eentje met een warme, zachte kant, vol zelfvertrouwen. Het kan ook een archetype zijn die je bijstaat, of een kaart die die het tegenovergestelde is van de heftige kaart.

Gratis Mini-workshop SoulCollage®

Heb jij zin om op een creatieve manier meer zelfinzicht en zelfliefde te ontwikkelen? Schrijf je dan in voor deze gratis online SoulCollage® mini-workshop en laat je verbazen over de kracht van deze methode.

Gratis inschrijven

Wanneer je een kaart hebt gemaakt die bijvoorbeeld raakt aan een trauma van mishandeling in het verleden, dan kun je een kaart maken over dat je beschermd, gedragen en liefdevol behandeld wordt.

Wanneer je dan in de kaart stapt die heftig is en het wordt je teveel, dan kun je in de kaart van de helper stappen. Wanneer iets traumatisch voor ons is, dan verdwijnen we er vaak helemaal in, we zien dan niet meer al die andere delen in onszelf die er ook zijn. Dit deel neemt ons dan volledig over.

De helperskaart helpt jou bij het uit dat deel stappen en in een ander deel te stappen dat ook een onderdeel van je is. Het helpt je bij het liefdevol blijven naar jezelf, het helpt je te zien, te dragen en te helen. Bijvoorbeeld aan een trauma van mishandeling in het verleden, dan kun je een kaart maken over dat je beschermd, gedragen en liefdevol behandeld wordt.

Wanneer het té heftig blijft en je er in wegzinkt, zoek dan contact met een therapeut die ervaring heeft in het werken met beelden.